Ett gammalt bygglov

Vi kontaktade kommunen på chans för att se om det möjligtvis kunde finnas något gammalt bygglov på vår tomt, och det visade det sig att det fanns. Tomten har aldrig varit bebyggd och bygglovet hade gått ut för några år sedan, men vi beställde hem handlingarna och såg fram emot att se vad någon tidigare hade för planer för det som nu är vår tomt.

aldre-bygglov

Fasader från tidigare bygglov som fanns på fastigheten, nedre skissen vetter mot havet

Det var verkligen över förväntan. Sedan är det lätt att ha en förkärlek till handritade ritningar, även om det inte är så praktiskt. Jag hade aldrig tänkt mig ett funkishus med pulpettak, men efter att sett det här förslaget kände vi att man aldrig ska säga aldrig osv. Fint med spröjs i de stora fönstren, det fick huset att kännas modernare. Sen hade vi nog inte behållit sedumtaket (växttak), men det var en intressant ”detalj” också.

aldre-planlosning

Planlösning från tidigare bygglovshandling

På övergripande nivå tyckte vi att planlösningen var bra. Jag har alltid velat ha en byggnation som består av flera kroppar samlade kring en gemensam altan, vilket det här fångade fint. Sedan kände vi väl att en så stor ”relax”-avdelning inte skulle göra oss mer avslappnade utan mest bara minska möjligheterna för gästsängar. Överlag fanns det många små saker vi nog hade gjort annorlunda, men det är en fantastisk utgångspunkt och inspiration att bygga vidare på.

 

Kategorier:

Bygglov, Planlösning

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: