Välja arkitekt

Det kändes ju spontant naturligt att använda samma arkitekt som hade ritat det gamla bygglovet (och ritat flera andra hus på ön), men icke! Vi hade ett par konversationer med dem, men kände att det var svårt att komma fram när man ringde, tog tid att få svar på frågor, och möten som flyttades. Huset var också ritat på 1953 års primärkarta, där inte en enda höjdkurva verkade stämma överens med verkligheten – inte vad vi sökte direkt! Vi fick helt enkelt ge oss ut och scouta bland nära och kära.

Genom en kollega kom vi i kontakt med Karin Planting-Bergloo som precis startat eget (Belart Arkitektur), efter att ha jobbat 10 år på White. Vi tog in en offert för att få hjälp med bygglovet och träffades för att prata igenom känslan vi ville skapa, och de stora förändringar vi ser med det gamla bygglovet. Vi tänker oss ett grått och modernt hus med en skandinavisk känsla. Karin verkar bra, hon förstår var vi söker och vi ser fram emot påbörja ritandet.Vi pendlar lite mellan pulpet- och sadeltak. Just nu känns kanske sadeltaket lite mer troligt, framförallt för den invändiga takhöjden. Hur som helst, lyxigt att få ”rita” sitt egna hus!

sommarnojen_fritidshus

Lada med spröjs från Sommarnöjen

arvesund_slatterasen

Järnvitriol med plåttak från Arvesund 

fint-tak-invandigt

Sadeltak med full takhöjd från JBVillan

Följ oss på Bloglovin

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks & Trackbacks

%d bloggare gillar detta: