Att välja planlösning

Som vi skrivit tidigare, hade vi ju tur att det fanns ett gammal bygglov som inspiration. Det finns mycket vi verkligen gillar med den gamla planlösningen, men framförallt placeringen av huskropparna med en gemensam mötesplats i mitten.

Processen med att justera planlösningen är ju ganska härlig. Nu börjar det bli lite mer konkret vad vi eftersträvar. Helt klart vill vi ha ett hus att umgås i, och med många sovplatser så vi enkelt kan ha gäster. Karin, vår arkitekt, fick en rad input och har tagit fram ett par förslag som vi gett ytterligare input på. Aktiv tid har vi lagt mindre än en vecka, och vi känner oss nöjda med förslaget!

Huvudhuset

Ett stort kombinerat vardagsrum med kök känns väldigt rätt. Vi valde att göra ett par mindre förändringar:

  • Göra köket något större, och skjuta det mot kortsidan
  • Lägga till ytterligare ett fönster mot framsidan och havet för att verkligen maximera utsikten, och därmed flytta braskaminen till hörnet av rummet

När det gäller sovrumsdelen var det framförallt att få till ytterligare ett sovrum och lite mer förvaring som var prio.

  • Ta ca 1,5 meter från vardagsrummet och lagt på sovrumsdelen. Det ger ju mer plats, men också en lite mer avskild altan
  • Lägga till ett extra sovrum och byta plats på sovrummen och badrummet
  • Ett badrum med badkar (vi har velat fram och tillbaka med att ha det i gästhuset, men nu tror vi det är här för att stanna)

Hallen håller vi mer eller mindre intakt.

Gästhuset:

Ja, var ska man börja… Yttermåtten är nästan de samma som tidigare, men annars är allt nytt. Någon relax avdelning känns inte värt på de 40 dyrt införskaffade kvadrat meterna, och bastu tänker vi att vi försöker få till i en friggebod senare (och, bastun borde väl legat med utsikt?!)

Så vi lutar åt ett större sovrum med plats för dubbelsäng, en toalett och sen ett allrum med en bäddsoffa och plats för en arbetsplats. Vi har haft ett par alternativ med ytterligare ett mindre sovrum, men tror att det här är mer vad vi söker. Allrummet blev lite litet med ett sovrum till, och vår målbild är att kunna sticka iväg en och annan fredag och jobba på distans, då ville vi få in ett skrivbord också. En trea på 40 kvm är väl också att ta i?

ny_planlosning

Ny planlösning

bygglov-planlosning-ritning

Gammal planlösning

Kategorier:

Bygglov, Planlösning

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: