Avtalsservitut för brygga

Vår tomt är som sagt inte en sjötomt, men däremot finns det möjlighet att  köpa ett servitut för att bygga en brygga och en trappa som förbinder vår tomt med bryggan. Nästan lika bra tycker vi.

avtalsservitut

Bilaga till vårt nyttjanderättsavtal för brygga och trappa

Det finns två olika typer av servitut, avtalsservitut och officialservitut, och när det bildas mellan fastighetsägarna (som i vårt fall) är det ett avtalsservitut. Officialservitut bildas genom beslut av en myndighet, och sådana vet jag inte så mycket om. I vårt fall är det ett avtal mellan oss och ägaren av stamfastigheten. Vår fastighet kallas den härskande fastigheten och stamfastigheten är den tjänande fastigheten i sammanhanget, nomenklatur som nog känns mer bekvämt för jurister.

Så för den ”blyga” summan av 125 000 kronor får vi nu bygga en brygga på 15 kvm och en trappa. Det står numera inskrivet hos Lantmäteriet också. En lite tråkig utgift nu, men bryggan kommer vi förhoppningsvis ha mycket glädje av framöver!

Kategorier:

Brygga

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: