Övergripande plan 1.0

Att ha en bra checklista när man bygger hus känns som ett måste. Även om vi känner att vi har fokuserat på rätt saker så har vi saknat lite struktur och har nu ägnat lite tid åt att försöka bryta ner projektet i mindre moduler, som ska agera som vägvisning,checklista och tidsplan (kommer inom kort).

Checklista bygga hus

Checklista för att bygga hus

 

Fokus nu har varit kring de första områdena avtal & samarbetspartners samt bygglov. Mycket har kretsat kring att utnyttja tomten på bästa sätt, definiera en målbild av vårt drömställe och sätta sig in i alla krav.  Bygglovet är i stort klart, vi inväntar sista justeringarna från Karin (arkitekten) innan det kan skickas in. Om allt går som det ska, skickar vi under nästa vecka sen gäller ca 4 veckors behandlingstid för ett normalt bygglov, men eftersom vårt kommer trigga en grannförfrågan så blir det eventuellt ytterligare två eller så. Vi har sonderat terrängen något när det gäller byggfirma, och har en kandidat där vi inväntar offert under denna eller nästa vecka. Vi kommer dessutom ta in ett par referensofferter för att bli komfortabla med prisbilden (påbörjades under förra veckan). Bryggan har vi också kommit långt med. Vi behöver klura lite på hur vi förbinder den med ett par trappsteg mot ett berg. Stenkistan kommer börja timras de närmaste veckorna så den kan ställas ut när isen släpper på vårkanten.

Det finns så klart behov av massa mer detaljer som vi lägger till allt eftersom, men man måste ju börja någonstans! Vi tänker att det här också blir bra för att dela upp lite ansvarsområden mellan oss.

Kategorier:

Plan

Etiketter:

,

2 kommentarer

Tack! Väldigt bra input! Vi har lite skjutit på besväret med allt markarbete men det ska tas bort en och annan sten innan vi kan slå upp huset på plintarna. Det får helt klart komma med i nästa uppdaterade version!

Gilla

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks & Trackbacks

%d bloggare gillar detta: