Slutgiltig offert för bryggan

Nu har Henrik från Reuterskiölds snickeri varit ute och kontrollmätt djupet och placeringen av bryggan. (Tyvärr) lika långgrunt som sist och vi kommer behöva bygga en långsmal brygga á 7,5 x 2m för att få tillräckligt djup för båtar och bad.

Ja, servitutet var ju inte helt vad vi kanske hade önskat eftersom det var så långgrunt. If life gives you lemon, ask for tequila and salt säger den ständiga optimisten – och visst har det sina fördelar. Vi kommer kunna få till en egen stenstrand (hur härligt?) och eftersom det blir lite av en vik så ligger vi lite mer skyddade om isen börjar trycka på. För den riktiga vargavintern låter man den normala farleden för Finlandsfärjorna frysa igen och drar om rutterna så de passerar utanför oss utanför oss, så den bör ju stå kvar.

Den stora förändringen sen sist är att vi bygger en större stenkista (4m istället för 2) för att få lite mer stabilitet (ex vid större båtar el is). Stenkistan kommer också pålas invändigt ner till berg vilket gör den stadigare. Vid strandkanten kommer den fästas med bladdubb in i berget (därför är det viktigt att ha en tillräckligt stort bergknall). För det här kalaset betalar vi ca 175 000 kr. Då ingår inte att färdigställa stranden bredvid -annat än att de stenar som ska ner i stenkistan. Vi går också i funderingar om man skulle hälla ut någon kubik ärtsingel, men högst oklart om det kommer dras ut med vågorna eller faktiskt stanna kvar. Ytterligare något att läsa på om!

 

Kategorier:

Brygga

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks & Trackbacks

%d bloggare gillar detta: