Årets badrumstrender

Här tänkte vi sammanfatta några badrumstrender som vi ser nu, en del har hängt med ett tag, och andra nyare. Vi ska ju planera två badrum och ser gärna att de går i samma stil (vilket också minskar valen något också, skönt). Det är alltid litet en balansgång mellan hur mycket man vill haka på trender vs. hur tidlöst resultatet ska vara, och ännu mer så när det kommer till saker som är förenade med väldigt stora kostnader att ändra.

Naturmaterial i badrum har blivit populärt, och här kan är små detaljer göra mycket. Läderhandtag har varit populärt som inredningsdetalj till garderober och kök ett tag och nu verkar det ha flyttat in i badrummen med.

Trendigt badrum med naturmaterial

Badrum med naturmaterial från Ballingslöv

Cementinspirerande kakelplattor, gärna i stort kvadratiskt utförande, är något jag tycker dyker upp lite överallt nu. Bl.a. håller Davids bror och hans sambo på att göra om sitt badrum och där blir det samma stora cementinspirerade kakelplattor på både väggar och golv. Ser mycket lovande ut, och ska bli kul att se när det blir klart. Får se om det kan vara något för oss. Jag gillar stora kvadratiska plattor och att ha samma på väggar och golv, men har lutat lite mer mot stenkänsla och gärna i lite varma toner. Det kan också vara snyggt att ha badrummet helt i betong, men då får man vara försiktig med material och ytbehandling så att inte golv och väggar spricker eller suger åt sig fläckar (vilket jag sett ett par gånger).

kvadratiska-kakelplattor

Stora stenplattor med blank yta från Lhådlös

Marmor är ju väldigt klassiskt och har hängt med ett tag. Marmor är ju tyvärr inte så praktiskt material, men det finns många olika kakel som imiterar på ett bra sätt. Den franska stilen med carrara marmor och fasat kakel är ingenting som jag ser kommer göra sig så bra i det här huset, däremot finns det ju andra typer av marmor också. Bricmate har tagit fram en platta som är inspirerad av den svenska kolmårdsmarmorn som jag gärna skulle ha någonstans i huset. Antingen att det får bli i badrummen, men jag tror också att det skulle passa väldigt fint in i hallen.

swedish-green-bricmate

Marmorinspirerat kakel, Swedish Green från Bricmate

Mönstrat kakel har varit populärt ett tag också, mycket med marockansk stil. Vi har ett mönstrat golv i vårt badrum i lägenheten som går i vitt och svart. Vi kommer nog inte att välja mönstrat igen, men inte för att vi inte är nöjda utan snarare för att det är ett mer naturnära badrum vi vill ha. Men ska man välja mönstrat finns det många varianter som är inspirerade av marockanskt kakel som är betydligt mer hållbara än ”riktigt”, om man inte har lust att hålla på att greja med ytbehandlingar vill säga.

 

 

Kategorier:

Badrum, Inredning

Etiketter:

, ,

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks & Trackbacks

%d bloggare gillar detta: