Övergripande plan 2.0

Tidigare inlägg kring den övergripande planen finns att läsa på: Uppdaterad checklista och Övergripande plan 1.0

Vår checklista är ju under ständig utveckling, och allt eftersom vi sätter oss in i nya ämnen dyker nya frågor upp. Nu senast var det när vi satt med elritningen, att vi också var tvungna att tänka igenom belysningen -självklart, vi vet!

Checklista för att bygga hus, plan för att bygga hus

Uppdaterad checklista för bygget, nu bland annat med tydligare delar kring belysning

Den andra delen vi har lagt lite tid med är att skapa en tidsplan baserad på checklistan. Det kvarstår en del detaljer, men mycket har börjat komma på plats. I stort tänker vi att projektet från start till mål tar lite över ett år. Vi började detaljarbetet med att köpa just den här tomten i augusti/september 2016 och ungefär samma tid nästa år vill vi kunna flytta in. Sen kommer det naturligtvis kvarstå en massa jobb (attefallshus, friggebod/bastu, tomt etc.). Som i alla byggen, lär det väl bli en och annan försening och budget överträdelse (budgeten publiceras inom kort). Vi har delat upp planen i 4 stora delar enligt nedan:

Hur planerar man husbygge, hur lång tid tar det att bygga hus, vilka moment ingår i att bygga hus

Översiktsplan med 4 faser

Vi har också länkat checklistan med den övergripande planen enligt nedan och jobbar på att göra en väldigt detaljerad veckoplan. Den är inte riktigt klar än, men också säkert på en för detaljerad nivå för bloggen i detta nu.

Vilka moment ingår i att bygga hus

Mer detaljerad plan med aktiviteter från checklistan

oversiktsplan_3

Detaljplan in the making

Viktigast är ju att försöka förstå beroendet mellan alla aktiviteter så de görs i rätt ordning och blir klara i tid. Mycket av det initiala arbetet bygger på husritningen. Den ligger ju till grund för hela bygglovet, men också för elritning och konstruktionshandlingen så att stommar kan börja byggas. När vi nu lämnat in bygglovet och väntar på respons från grannförfrågan (10 januari) kretsar mycket av arbetet i att få en effektiv byggstart. För att komma vidare med just elritningen och konstruktionshandlingen är det ju dock ett par stora frågetecken kring uppvärmning, ventilation, belysning etc som måste rätas ut. Så de kommande veckorna kommer mycket kretsa kring att besluta om belysning, fönster, braskamin, validera uppvärmnings- och ventilationsbesluten samt revidera väggtjockleken där vi har fått oss mer tankeställare. Många av de här besluten måste ju också byggas in i offerten, men vi kommer ju framåt!

oversiktsplan_4_beroende

Beroende av aktiviteter för att komma framåt med konstruktionshandling och elritning

 

Kategorier:

Plan

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: