Bryggan gör framsteg!

I helgen har vi varit och kollat på brygg-bygget. Vi har anlitat Reuterskiölds snickeri till att bygga vår brygga. Den blir 7,5 m lång, 2 m bred och står på en stenkista om 6 meter. Finns mycket fina inspirationsbilder på deras hemsida hemsida och våra tidigare inlägg om bryggan finns här och här.

Stenkista, laxstjärtar

Färdig stenkista med laxstjärtar (ej vår) som väntar på sjösättning

 

Först och främst, vilket otroligt fint snickeri det är med stenkistor. Kommer bli väldigt mycket finare än vi först trodde (även om det mesta ligger under vattnet förstås).  En pjäs på ett par ton (även utan sten) helt byggd i massivt trä av fjällfuru. De specialköper långsågat timmer (mer eller mindre hela träd) från ett sågverk i Norrland där årsringarna är extremt täta pga långsam tillväxt. Timret låses fast i varandra i så kallade laxstjärtsågningar för stabilitet och med träkil fast i invändiga pålar (metall riskerar att skära genom virket vid rörelser, lite som en såg).

Vår stenkista har ett par varv kvar och ska sedan sågas till i hörnen så den blir lika fin som ovan. Den är ju också skapt efter profilen på bottnen efter uppmätningen. Sjösättning sker när det är riskfritt för isen. Sen fästs det bärlinor (7,5+ m) som fästs i berg med bladdubb innan däcket kan läggas på och något trappsteg kan byggas. Fler bilder kommer så klart när det blir dags.

Kategorier:

Brygga

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks & Trackbacks

%d bloggare gillar detta: