Tekniskt samråd

Lite mindre bloggande de sista dagarna, men vi ligger inte på latsidan. Nu har vi satt igång konstruktionsritningen och den blir klar i början av nästa vecka. Det innebär att vi egentligen är redo för det tekniska samrådet för att få vårt startbesked.

Det brinner inte på något sätt, men vintern har så här långt varit ganska snäll och då hoppas vi ju på en tidig start. Vi vill bygga stommarna nu i februari på fastlandet och sen kunna få upp huset snabbt och stänga det snart därpå. Så startbeskedet behöver vi förr eller senare.

Under det tekniska samrådet behöver man ha:

  • Kontrollplan: Tas fram av KA, och är kort och gott en sammanställning av de kontroller som ska ske och med vilka sakkunniga.
  • Teknisk beskrivning av byggnationen, för att de kontroller som finns i kontrollplanen ska vara skäliga. Här har vi ju jobbat de senaste veckorna med att specificera vad vi vill ha för uppvärmning, ventilation etc, men också grund, takbjälkar osv
  • Konstruktionsritningen med anvisningar för material och måttangivelse
  • Färdigställandeskyddet

Österåker kommun visar sig åter igen snabb. Vi fick tid redan nästa vecka. Nu ska alla bitar bara falla på plats över helgen. Det enda som sedan kvarstår är färdigställandeskyddet. Vi är lite tveksamma till det och ska be att få det prövat. Det är en relativt hög kostnad (2-3% av 10% kostnaden för byggnationen) och har visat sig ha medelmåttig effekt. Vår betalplan är också baktung, så vi har ju egentligen ganska liten risk.

Kategorier:

Tekniskt samråd

1 kommentar

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: