Så var vi båtägare…

Ja, när man bygger på en ö utan biltrafik och inte bara vill förlita sig på Waxholsfärjan så måste man ju vid något tillfälle ha en båt. Vi har letat på blocket under en längre tid för att bli bekväma med priser och vilken typ av båt man vill ha. Vi har landade i en kravspec på en båt:

  • Med kabin som gör att vi kan använda huset även utanför sommarperioden
  • Som är smidig för transport och utan övernattningsmöjligheter
  • En för där man kliver ner i fören för att slippa halka runt på ett halt fördäck
  • Kring 6 meter för att gå bra på sjön
  • Inombordsmotor för att göra det svårare för tjuvar

Förra veckan hittade vi vad vi letade efter, en Örnvik 610 MC från 2003. Motorn hade totalrenoverats på varv nu under vintern och är så gott som nollställd. Utvändigt var den i bra skick, men vi kommer behöva putsa upp ett par invändiga bord och kanske byta lite klädsel, och ge den ett namn så klart…

Behöver vi en båt nu? Inte just nu kanske, men ganska snart ska vi börja bygga och då vill vi vara redo att kunna följa bygget på nära håll – helt enkelt när isen släpper. Nu ska vi bara se till att vi har en båtplats på fastlandet, verkar vara löst men inget skrivet.

ornvik_610

Ja, det är alltså båten närmast…. 

Kategorier:

Båt

Etiketter:

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: