Tekniskt samråd – check!

Lite tyst på bloggen de sista dagarna, men inte brist på aktivitet. Bra framdrift på alla plan. I torsdags hade vi tekniskt samråd och fick ett muntligt startbesked. Fantastiskt! Alltså ännu ett stort steg närmare att gå ifrån planeringsstadiet och börja bygga. Vi gjorde en justering där vi bytte ut fönstret på gästhuset mot ett dörrpar (likadana som på övriga huset) och behöver skicka in en relationshandling efter som visar detta, samt en ritning som visar var plintarna ska stå.

fasad_fonster_andring

Fönstret i gästhuset byts ut mot dörrpar

Det kvarstår fortfarande ett frågetecken kring färdigställande skyddet. Vi är ganska negativa till detta eftersom vår betalplan redan är baktung och därmed begränsar vi risken på så sätt. Då känns det dumt att betala ytterligare ca 7500 kr till en försäkring som dessutom sällan verkar effektiv. Vi måste få detta prövat med byggnadsnämnden, man kan få uppskov eftersom det är ett fritidshus. Eftersom det läcker pengar på så många fronter just nu vore det skönt att ”spara” pengar på något ställe.

I övrigt så har vi ju numera bockat av massor av saker på vår plan:

Checklistahusbygge5.png

Uppdaterad plan med mycket framdrift

Under de senaste två veckorna har vi hunnit med mycket av alla ritningar & handlingar (konstruktionshandling, kontrollplan), valt tak (plåttak Plannja PL20, RAL 7011), fönster (3-glas fönster i trä med aluminium utsida, också i RAL 7011), köket börjar ta form och bli redo för beställning, banken väntar bara på ett påskrivet avtal med byggfirman. Härligt!

Prioritet framöver är att bestämma byggfirma och skriva avtalet, göra en slutgiltig utsättning av huset (vi gjorde ju en preliminär tidigare, men sköt ju huset framåt), och börja bestämma exakt layout och utseende av badrum.

4 kommentarer

Nej, vi jobbar på i ganska bra fart. Det löste sig med fönster! Blev så klart lite dyrare med trä invändigt snarare än bara aluminium – men så fick det bli…

Gilla

Ja, det är tanken! Först ut blir att sätta ut huset igen, lite mer noggrant och ta bort en sten. Parallellt vill vi bygga stommarna på fastlandet.

Gilla

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: