Val av braskamin

Hur ska man välja braskamin försökte vi till stor del besvara i vårt förra inlägg, här. Nu har vi också träffat återförsäljare och sett hur de ser ut. Vi var på Mariebergs Brasvärme i kungens kurva i helgen. Grymt bra service, rekommenderas varmt. Vi fick se kaminerna testbrinna och fick bra svar på våra frågor.

Vi hade en hypotes att vi skulle ha en Contura 520T, och det visade sig också vara ett bra val. Den är tung (ca 220 kg) med täljstenen och har en avsvalningstid omkring 10 timmar, kan värma upp ca 100+ kvm i öppen planlösning och var ”lagom stor” (ca 1,1 m hög)  Hela 500-serien hade dessutom fått ett par smarta förbättringar med handtagsmaterial och en smart spärr när man ska rengöra (Contura 520T Style). Den kommer i både svart och grått, och skorstenen kommer gå i samma färg. Vi tänker nog att en grå passar bättre!

Vilken braskamin ska man välja?

Contura 520T, bild från Contura

Specifikt till dig Anders, så här testar man alltså hur braskaminen brinner :-).

Contura_live.jpg

Testa alltid hur braskaminerna brinner

Ett val mindre för framtiden. De kommer också med det där löstagbara smarta skyddet (antingen genomskinligt eller i plåt). Givet våra nya fina golv tänker vi genomskinligt är bättre.

Kategorier:

Uppvärmning

4 kommentarer

Har alltid ”fjuttat på” med tidningspapper och trott det skulle göra susen. Men det blir bara sotigare på insidan pga för låg temperatur o ofullständig förbränning. En lärdom att ta med sig.

Gilla

Snygg kamin. Är skyddet lätt att ta bort? Genomskinligt är klart snyggast men smuts som letar sig under skyddet syns bra under glas, kanske något att ta i beaktande vid val av skydd?!?

Gilla

Glaset är superenkelt, bara rycka bort och dammsuga/torka under. Men bra poäng. Rädd bara att ett plåtskydd blir mycket mer framträdande i hörnet.

Gilla

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: