Badrum på liten yta

Hur planerar man ett badrum på liten yta? Jämfört med vårt badrum i stan tänkte vi att vi hade gott om plats, men tvättmaskin, torktumlare och en varmvattenberedare tar sin lilla plats. Och även om man kan få plats med allt så vill man ju inte gärna att det ska kännas som en nödlösning. Så vi kommer att ändra oss från den ursprungliga ritningen som finns i bygglovet. Det informerade vi också kommunen om under vårt tekniska samråd, och eftersom det inte finns krav på tillgänglighetsanpassning på fritidshus är det inga problem att ändra badrumslayout som vi vill.

badrum enligt bygglov

Badrum enligt bygglov

Så den ursprungliga planen var att ha badkar, som vi slutligen beslutade oss för att välja bort eftersom vi mest gillar att duscha. Sedan var det beräknat knappt 60×60 cm per vitvara i badrummet, vilket inte ger tillräckligt mycket plats att ställa in dem – men inte så mycket plats att bygga in dem.

Så nu har vi gjort ett nytt förslag:

ny badrumslayout

Nytt förslag till badrumslayout, fortfarande med dörr till vänster och fönster till höger

Tanken är då att göra det mer luftigt och dölja maskinerna. Dörren ska fortfarande öppnas åt samma håll, men istället för att se maskinerna direkt ser man istället handfatet. Sedan bygger vi upp en vägg mellan tvättpelaren och duschen. Väggen är tänkt att gå hela vägen till tak och ha tätskikt. Sedan är det troligtvis möjligt att placera varmvattenberedaren på innertaket och i sådana fall kan vi ha garderobsinredning där istället och använda det som ett linneskåp. Förhoppningsvis blir detta en bättre lösning för oss!

Kategorier:

Badrum, Planlösning

Etiketter:

,

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: