Trägolv hittat!

Vi har tidigare skrivit om lika typer av golv här, och och då kom vi fram till att vi var mest intresserade av lamellgolv. Nu har vi tagit en runda till och hittat ett golv vi verkligen gillar, nämligen Kährs Nouveau White 1-stav. Golvet är borstat, vilket ger en härlig struktur i träet,  är mattlackat och har fasade kanter. Eftersom det vi också ska ha det i köket var det viktigt att vi valde ett hårt träslag (som ek är) och att behandlingen antingen var lackad eller hårdvaxad. Sedan är det 15 mm tjockt och därför slipbart 3-4 gånger. Generellt känns det som att många överskattar vikten av att kunna slipa golvet många gånger, slipa ett golv gör man ju faktiskt väldigt sällan.

Nouveau White 1-stav lamellparkett ek

Kährs Nouveau White 1-stav

Den här sorteringen heter Country, vilket är den sorteringen hos Kährs som har flest kvistar. Vi tycker att kvistar gör golvet mer levande och att de kommer höra hemma i vårt hus, så vi ville gärna ha kvistar. En annan sak hade det kanske varit om golvet skulle vara i en lägenhet i stan, då kanske man skulle tycka det var värt att välja en finare sortering.

Golvet har en liten del vitt pigment i, men är nära obehandlad ek i färgen. Det kändes som en optimal lösning för oss eftersom en av oss gillar ekfärgen mycket, medan den andra hellre har mer pigment för att undvika färgförändringar (gulnande) över tid. På många äldre golv användes dock lack som i sig gulnade, medan gulnandet som sker på dagens golv endast är själva träet. Men med lite pigment i kommer färgskillnaderna knappt märkas, utan att det ser vitpigmenterat ut – perfekt för oss!

Kategorier:

Golv

Etiketter:

, ,

2 kommentarer

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks & Trackbacks

%d bloggare gillar detta: