Byggstatus vecka 6: Fönster och panel med egna ögon

Nu har vi varit ute och inspekterat i sedvanlig ordning. Mycket ser väldigt bra, men ett par orosmoln som vi måste reda ut under veckan. På ett sätt har det mesta flutit på ganska bra – så det var ju kanske ganska väntat! Vi har eskalerat till byggaren och så får vi ta det därifrån.

Först till det positiva. Alla fönster är på plats och det blir verkligen bra. Superfint ljusinsläpp och bra med utsikt. Bilder följer nedan. Takhöjden gör det verkligen luftigt och de fulla dörrparen ser nästan små ut på bild. Det kommer så klart upplevas lite annorlunda när innerväggar kommer på plats. Visst skulle man kunna ha ännu mer och större fönster, men hade blivit dyrare och mindre energieffektivt. Bilder följer nedan. Panelen är också väldigt fin – det blir härligt liv med den varierande panelbredden. Den är ju väldigt brun nu, men blir ju grå över tid.

De små orosmolnen, rör framförallt de droppbleck som monterats över fönster. Vi hade bestämt att de skulle vara gråa som taket, men är nu svarta. De får helt enkelt måla dem, men övriga mer synliga plåtar måste bli gråa. Droppblecket var också lite ”nissigt” ditsatt med en ful skarv. Vi får se om det går att lösa.

IMG_5968

Droppblecket som vi inte riktigt gillar

Det var också ett par hål i vindpappen som måste åtgärdas innan panelen sätts på plats. Små detaljer, men vi vill ju att det ska bli rätt och riktigt.

Fler bilder från dagens besök:

IMG_5940

Gästhuset mot vattnet, den gula lite knasiga färgen beror på reflektionen från alla isoleringsförpackningar som förvars här

IMG_5961

Gästhuset mot huvudhuset

IMG_5936

Gästhusets fönster mot huvudhuset (samma som ovan men utvändigt)

IMG_5965

Mer panel, väldigt brunt men blir ju grått om 1-2 år

IMG_5970

Vardagsrummet med två av tre dörrpar

IMG_5974

Sovrumsdelen med master bedroom längst fram

IMG_5980

Master bedroom

IMG_5978

De två små sovrummen bak mot ön

Kategorier:

Byggstatus

1 kommentar

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: