Övergripande statusuppdatering

Nu är vi på byggvecka 12 och har cirka 4 veckor kvar innan semestern. Under juli månad får man ej bygga på ön för att respektera semesterfirarna – lite knäppt kanske (och något vi inte hade en aning om…) Hur som helst är det läge att utvärdera var vi är i planen. Överlag så har vi tappat ett par veckor, mestadels för en väldigt aggressiv plan – och sen tog det ju lite extra tid med konstruktionsförstärkningen. Som det ser ut nu siktar de på att vara klara i september.

I vår ursprungliga checklista har vi gjort enorma framsteg de åtskillig timmar det har spanats, analyserats och räknats. Så här i efterhand är vi ganska nöjda med checklistan. Den ger bra översikt och än så länge är det inget uppenbart viktigt som saknas.  Status i korta drag:

  • För avtal och bygglov m.m. återstår bara val av besiktningsman och boka tid med kommunen – vilket är lite svårt givet att vi inte exakt vet när det blir av. Hur som helst, värt att göra i god tid.
  • Alla val kring exteriör, uppvärmning, kök och vardagsrum samt brygga är klara
  • Mycket av interiör och badrum återstår – här har vi mycket tankar, men ej tagit slutgiltiga besluten
  • Markarbetet är slutfört bortsett från nedgrävning av el och avlopp, vi ritar på terrassen medan de andra byggnaderna nog får vänta till vi bott in oss lite
  • Teknik haltar lite, vi har bestämt lösning för Sonos, och troligen för fjärrstyrd uppvärmning, men i övrigt finns det ett par stora frågetecken
Checklistahusbygge6.png

 

Några av framstegen:

 

 

 

 

Kategorier:

Plan

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: