Barläggning av klippor

Idag hade vi barnfritt och passade på att ta bort en väldig massa mossa, buskar och mindre träd från klipphällen på baksidan. Man kan ju fråga sig varför det helt plötsligt fick sådan prioritet – men vi har inte helt bestämt hur all terrass ska gå och då behövde vi lite förstå hur platt klippan är. Efter ett par svettiga timmar, lite beklagande att man har känsliga kontorsfingrar och en bruten spade senare så hade vi kommit ganska långt:

IMG_6809

IMG_6808

Klippan är väldigt platt, men frågan är om den är platt nog att ha som en terrass utan vidare ingrepp (trall, stenläggning eller dylikt). Tips mottages på bra sätt att jämna ut berg (utan att använda betong…). Det känns nästan syndigt att bygga över med trall som först planerat.

Arbetet fortlöper också sakteliga med huset. Det har dragit lite mer el, fönsterkarmarna och knutar är på plats. Vi behöver ta en diskussion med byggarna kring takfoten. Det blir en märklig övergång mellan långsida och kortsida – men ska ju absolut gå att lösa på ett bra sätt.

IMG_6803

Den lite märkliga övergången på takfoten


IMG_6801

Fönsterkarmar och fönsterbleck på plats

Vi avslutade med att inviga bryggan för picnic och lite bad. Nu äntligen verkar temperaturen krypa mot mer behagliga temperaturer. Så härligt att ha tillgång till bryggan.

IMG_6797

Kategorier:

Byggstatus

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: