Byggstatus vecka 15: Utvändigt klart

Det blev mindre paus än vad vi trodde under semesterveckorna, men det stod å andra sidan ganska still i juni så säkert bra att jobba i kapp lite – även om det egentligen inte är någon ko på isen.

Nu är det utvändiga arbetet klart, i alla fall det som kan slutföras innan det kommer plåttak. Det som återstår är en sista takfotsbräda och lite panel över hallen (pulpet-taket) där plåten kommer gå upp längs väggen. I övrigt är alla knutar, fönsterbleck och fönsterkarmar samt takfot på plats. Nu har vi också tagit bort den blåa skyddsplasten runt fönsterna så nu syns den gråa färgen – skönt!

IMG_6837

Panel som ska sättas efter plåttaket kommer på plats över hallen

Vi passade också på att interagera med ett stort gäng elektriker idag, där det krävdes en massa förtydligande till vår inte så professionella elritning. Förhoppningsvis slapp vi nu ett gäng sena ändringar. Så här i efterhand skulle vi nog gjort ritningen på engelska och varit bättre på att visa vilka dimrar som går till vilka lampor. Hur som helst, blir nog bra. Det enda tillägget vi gjorde var att sätta ett uttag och en strömbrytare också på vinden över hall, badrum och de små sovrummen.

IMG_6838

Vinden börjar ta form

 

 

 

Kategorier:

Byggstatus

2 kommentarer

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: