Byggvecka 18: Veckan med alla val

Som sagt, fullt ös. Nu är det kontakt med byggarna ett flertal gånger per dag. Spännande, så glada att vi gjorde ett gediget jobb kring den tekniska specifikationen med alla stora val på plats. Skönt att alltid kunna falla tillbaka på den.

Först kring vad som hänt sedan sist:

 • Numera har vi gips och microlit, och grundmålat (målning enbart i vardagsrum och kök)
 • Golv på vinden och en lucka med stege monterad
 • Ventilationsdon i alla rum i huvudhuset
IMG_7058

Vardagsrummet från köket

IMG_7050

Lucka till vinden över de små sovrummen och den inre hallen

 

Denna veckan jobbas det med:

 • Dragning av avlopp
 • Vidare grundmålning
 • Montering av tak
 • Förberedelser av badrum

Som ni förstår, när aktiviteten ökar så ökar också behovet att bekräfta och se till att allt blir rätt och riktigt. Vi har lagt en hel del tid invändigt färgval. Det blev en runda till färgbutik och provmålning på kartong för att kunna jämföra skalan i de olika rummen. Vi är helt klart inne på gråa toner… Vi återkommer i helgen när vi valt, så att målningen kan börja på måndag.

IMG_7060

Gråskala som bryter i brunt och grönt – Någon favorit?

Vi hade ett litet steg bakåt i måndags kring våra vägghängda toaletter. Vi hade hoppats kunna bygga in dem i väggen i tron om att vi kunde ha en inspektions / reparations lucka i rummet på andra sidan väggen (alltså bakom sänggaveln). Det fick man naturligtvis inte eftersom man då behöver bryta våtrumsspärren (ganska uppenbart…) Valet var då att bygga in den i sen separat modul (där man kommer åt toaletten från en lucka ovanifrån) och därmed äta upp lite till av badrummet eller helt enkelt bygga in dem utan möjlighet att byta cistern om den skulle gå sönder (utan att riva väggen…). Vi gick tillbaka till ritbordet och valde att ändå leva med lite mindre badrum och en säkrare lösning.

Andra val som skett:

 • Lås och handtag till ytterdörrar
 • Validerat kakel för badrum och hall
 • Validerar plåttaket
 • Trägolv (ja, det blev alltså inte det vi först hade tänkt – här)
hubsan_snap_19700101_080438 hubsan_snap_19700101_080357

Kategorier:

Byggstatus

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: