Om

Vi som skriver den här bloggen heter Anja och David. Vi har köpt en tomt på en ö nordöst om Vaxholm där vi tänkte bygga ett sommarhus. Eller snarare låta bygga, för även om vi är lite händiga är husbygge en bra bit över vår kompetensnivå. Men lyckligtvis finns det människor som kan sådant bättre.

Vi bor tillsammans med vår lille son i en lägenhet i Stockholms innerstad och även om vi trivs väldigt bra i stan drömmer vi om att spendera helger och ledig tid närmare havet och naturen.

Tomten vi nu har köpt är ganska backig, men ligger fint med utsikt över Saxarfjärden. Här tänkte vi bygga ett egenritat/arkitektritat skandinavisk enplanshus med kompletterande gästhus. Förhoppningsvis lyckas vi få till en bastu och kanske en verkstad med. Planen är att planera under hösten 2016 och sedan starta bygget när snön försvinner 2017. Med full respekt för att nybyggen kan ta längre tid än planerat tänker vi att vi har ett färdigt hus till 2018, men hoppas ändå att det kan bli klart sen sommar/tidig höst redan nästa år.

Vi skriver den här bloggen av flera anledningar, varav ett par viktiga är att dokumentera byggnationen för egen del men också låta vår familj och vänner följa vår resa. Sen vore det ju fantastiskt kul om andra också ville göra det.

Fler husbloggar hittas lättast på ViByggerHus och Byggahus.se